• voor onder de Kerstboom

voor onder de Kerstboom

Voor onder de Kerstboom


Het jaar 2019 is al weer bijna afgelopen. Wij kijken terug op een druk seizoen en een succesvol jaar. Daarvoor willen we u bedanken omdat ook u dit mede mogelijk heeft gemaakt. In deze nieuwsbrief een aantal mooie artikelen voor onder de kerstboom.
Verder wensen wij u prettige feestdagen en een gelukkig en gezond 2020 met veel mooi Silerswaar! 

Fenix RC20 oplaadbaar

Van €119,95 voor €99,95

Musto winter zeilhandschoen
 €49.95

ocean signal rescue MOB1 (AIS MOB)

Van €314,60 voor €299,95
 

ocean signal rescue PLB1 (personal beaken)
Van €341,22 voor €299,95

Musto Aktie pak dames

Van €429 voor €249,-

Musto Aktie pak heren

Van €429 voor €279,-

Ewincher

Nu met 10% korting
 
Lewmar One touch lierhandels

Iemand snel en veilig de mast in hijsen is nogal een klusje. Als je met twee personen aan boord bent dan hijs je dus in je eentje. Of je hebt een rak aan de wind en kunt de haven net wel of net niet halen. Hoe fijn is het als je dan net iets hoger aan de wind kunt varen. Of het grootzeil omhoog lieren, maar deze keer moet het iets sneller dan normaal. Het zijn allemaal voorbeelden waar kracht bij komt kijken. Wij zeilers vinden onszelf meestal redelijk fit en gezond, maar ook wij kunnen op zijn tijd een extra handje gebruiken. Dit in de vorm van een elektrische lier die ons leven een stukje makkelijker maakt.

Elektrisch, handmatig of gecombineerd

Vanwege de vorm is de Ewincher de enige elektrische lierhendel die je op drie verschillende manieren kunt gebruiken: elektrisch, handmatig en gecombineerd. Deze extra spierkracht, in de vorm van een lierhendel, heeft drie snelheden; doseerbaar voor elke situatie. Je hoeft de lieren zelf niet te vervangen, dus een voordelig alternatief voor een behoorlijke ingreep aan boord. Het opladen van de accu duurt 1:30 uur en geeft daarna een hele dag zeilplezier. Voorbeeld: Je kunt op een 40-voeter bijvoorbeeld het grootzeil drie keer hijsen en 3o keer overstag + het trimmen van de genua. Gewoonlijk heb je voor een boot, minder dan 45-voet, voldoende vermogen voor minimaal een dag zeilen (wel hangt dit af van de manier waarop de gebruiker de Ewincher inzet)

Derde bemanningslid

Zeiler Michel over 3000 mijl met de elektrische lierhendel Ewincher:
“Sinds 2011 zijn wij, Corine en ikzelf, rond de wereld aan het zeilen aan boord van ons zeiljacht Ganesh, een 15 meter aluminium jacht.
Wij zijn met z’n 2e aan boord en ik wilde, om de handelingen aan boord gemakkelijker te maken, 3 tot 4 lieren elektrificeren. Toen ik tijdens een bezoek aan Parijs tegen de Ewincher aanliep op de Nautic boatshow. Omdat het concept mij aansprak, besloten wij deze lierhendel aan te schaffen.
Tijdens de afgelopen 6 maanden, hebben we meer dan 3000 mijl afgelegd van de Maluku eilanden tot Phuket in Thailand, via Flores, Bali, Borneo, Singapore, Malacca, Penang, Langkawi en Ko Lanta.
Onder de meest gevarieerde zeilcondities, strak aangetrokken zeil, ver uitstaand, windstil, gereefd in sterke wind, bij het uitzetten van de spinakker, etc, De Ewincher werd een echt 3e bemanningslid. Wij gebruiken ‘m altijd, tijdens het zeilen natuurlijk, maar ook bij het voor anker gaan. Bijvoorbeeld om de tender terug aan boord te hijsen met gebruik van de lier.
Handelingen aan boord die normaal door twee personen gedaan werden, worden nu met één hand uitgevoerd met de Ewincher. Geweldig, zeker ’s nachts en de batterijduur is ook nog eens fantastisch.
De Indische Oceaan ligt voor ons, en we kunnen het ons nu moeilijk voorstellen dit te zeilen zonder de Ewincher.”

Specificaties:

  • Eenvoudige vergrendeling en bediening
  • Verwijderbare oplaadbare batterij
  • Waterdicht
  • Gewicht: 2,2 kg
  • Vermogen: netto-energievermogen van 210 W, met een koppel van 80 Nm
  • Batterij: oplaadduur van 1:30 uur (12V of 220V)
Kijk hier het filmpje

Voor extra informatie over deze artikelen, om ze te bestellen en naar u op te laten sturen of in de winkel te laten reserveren, kunt u op de afbeeldingen klikken.
Levertijd webshop: voor 17.00 besteld, volgende dag met Post NL in huis.

 

Met vriendelijke groet,

Team Silerswaar